Home / Glijmiddelen bestellen

Glijmiddelen bestellen

Wat is een glijmiddel?

Een glijmiddel oftewel bevochtigingsgel is een vloeibare en gladde substantie, welke gebruikt wordt om wrijving tussen bepaalde voorwerpen te verminderen. De glijmiddelen bij GlijVoordelig.nl zijn met name bedoeld om het masturberen en de geslachtsgemeenschap soepeler en aangenamer te laten verlopen.

De redenen om een glijmiddel te gebruiken kunnen onderling van elkaar verschillen. Een glijmiddel kan dienen om de droogte en pijn tijdens de penetratie tegen te gaan. Het glijmiddel zorgt voor een vochtige en gladde wrijving, waardoor de geslachtsgemeenschap en masturbatie soepeler en aangenamer verloopt. Bij het gebruik van een glijmiddel kunnen beide partners ook langer genieten van de seks.

Een glijmiddel kan ook gebruikt worden als een spannende toevoeging, om het vrijen een extra erotische lading te geven. Denk hierbij aan een glijmiddel met een lekker smaakje of een glijmiddel met een stimulerende werking.

Er zijn verschillende soorten glijmiddel verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Glijmiddelen op waterbasis en glijmiddelen op siliconenbasis zijn de meeste voorkomende soorten.

Welke soorten zijn er?

Glijmiddel op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis is het meest voorkomende en het meest gebruikte soort glijmiddel. Glijmiddelen op waterbasis zijn over het algemeen relatief laag geprijsd, waardoor zeer aantrekkelijk voor de uiteindelijke gebruiker.

Een glijmiddel op waterbasis heeft een unieke waterbasis-formule, waardoor het glijmiddel eenvoudig oplost in water. Hierdoor is het glijmiddel gemakkelijk af te spoelen en schoon te maken en laat het na gebruik geen vlekken achter.

Een standaard glijmiddel op waterbasis is neutraal van smaak en geur. De gel voelt prettig aan op de huid en maakt deze flexibel en glad. De waterbasis-formule ervoor zorgt dat de gel wordt opgenomen door de huid en snel opdroogt. Een nadeel kan zijn dat de werking hierdoor van korte duur is. Voor langdurig plezier zal er een redelijke hoeveelheid gel gebruikt moeten worden.

Glijmiddelen op waterbasis zijn geschikt voor zowel vaginale, anale als orale seks. Tevens zijn deze gels zeer geschikt voor gebruik in combinatie met seksspeeltjes en condooms.

Glijmiddel op siliconenbasis

Een siliconen glijmiddel of een glijmiddel op siliconenbasis heeft een langere werking in tegenstelling tot de waterbasis-formule. Een glijmiddel op siliconenbasis wordt niet opgenomen door de huid en droogt ook niet uit.

Het siliconen glijmiddel heeft een dikkere textuur dan een gel op waterbasis en laat een dun laagje achter op de huid. Hierdoor is dit glijmiddel ook wat lastiger om schoon te maken.

Glijmiddelen op siliconenbasis zijn vanwege de langere werking geschikt voor erotische massages. Gebruikt deze gels echter niet in combinatie met siliconen seksspeeltjes. Het materiaal van het speeltje kan anders aangetast worden, waardoor bacteriën eenvoudig kunnen achterblijven.

Glijmiddel met een smaakje

Een spannende toevoeging tijdens het vrijen kan een smaak glijmiddel zijn. De naam zegt het al, een glijmiddel met een lekker smaakje. Geniet van een lekkere fruitsmaak of bijvoorbeeld een opwindende chocolade smaak.

Glijmiddelen met smaak zijn altijd gemaakt op waterbasis. Een glijmiddel op waterbasis aangevuld met lekkere smaak- en geurstoffen. Door de toevoeging worden de zintuigen extra geprikkeld, wat garant staat voor een smaakvolle stemming.

Glijmiddelen met smaak zijn uitermate geschikt voor orale seks. Door de waterbasis-formule is het glijmiddel 100% veilig en kan de gel geconsumeerd worden.

Glijmiddel voor anaal gebruik

Bij anale seks is het zeer belangrijk om altijd voldoende glijmiddel te gebruiken. De anus zelf geeft geen vocht af en is zeer gevoelig voor beschadigingen vanwege de dunnere huid.

Tegenwoordig zijn er speciale glijmiddelen verkrijgbaar voor anale seks. Deze anaal glijmiddelen hebben een dikkere textuur en een verdovende werking. Door de unieke eigenschappen van deze gels, zal de anus meer ontspannen zijn en zal de penetratie soepeler maar ook aangenamer verlopen.

Anaal glijmiddelen zijn zeer aan te raden voor zowel beginners als gevorderden van anale seks.

Glijmiddel voor fisting

Speciaal ontwikkeld glijmiddel te gebruiken voor fisting. De glijmiddelen zijn geschikt voor zowel vaginaal als anaal gebruik.

De fisting glijmiddelen hebben een dikkere textuur dan normale gels en door de unieke eigenschappen van deze gels, zal de penetratie soepeler maar ook aangenamer verlopen.

De fisting glijmiddelen zijn verpakt in gebruiksvriendelijke potten waardoor het gebruik eenvoudig maar ook zuinig is. De glijmiddelen zijn verkrijgbaar op waterbasis, siliconenbasis en een speciale boter/butter basis.

Glijmiddel met een stimulerend effect

Naast het soepeler en aangenamer laten verlopen van de seks, zorgen stimulerende glijmiddelen voor een verrassende en stimulerende werking.

Deze stimulerende glijmiddelen geven na het aanbrengen van de gel een verkoelend, verwarmend of prikkelend effect, wat de seks of de masturbatie nog intenser maakt.

Een verwarmend glijmiddel kan bijvoorbeeld de spieren opwarmen, wat bijdraagt aan een goede doorbloeding. Bij het gebruik van stimulerende glijmiddelen worden de clitoris en de eikel nog gevoeliger, waardoor elke aanraking nog intenser wordt beleefd.

Stimulerende glijmiddelen zijn geschikt voor zowel vaginale als anale seks.